Sök till Jönsbergska

Vecka 40 år 5

Hej alla där hemma!

Den här veckan har vi haft den här terminens första föräldraråd. Tack till alla som hade möjlighet att komma! Protokoll från föräldrarådet kommer att läggas ut på vår hemsida inom kort.

Det här är sista veckan som vi har uteidrott. Från och med nästa vecka är det inne alla dagar i veckan.

Information från klassföräldrar i klass 5A

Hej alla föräldrar !

På senaste föräldramötet kom vi överens om att barnen skulle samla pant till klasskassan. Hoppas ni har engagerat grannar, mor och farföräldrar och framförallt barnen så vi får ihop en slant. 

Vi Arvids föräldrar ombesörjer allt kring inlämningen av panten till Pantamera.  Inlämning sker på Himpabadets parkering torsdagen 26/10 mellan kl: 17-18. 

Alla bör bidra litet som stort och kom med panten i 125 -240 liters sopsäckar då Pantamera inte tar emot något annat och separera aluminiumburkar och pet-flaskor i olika säckar. Om ni själv inte kan komma så skicka med någon annan i klassen så vi får in allting. Ses då! Mvh. Camilla, Mats och Arvid. 

Följande kommer vi att arbeta med vecka 41:

I svenska- Vi arbetar med ett skrivarbete som handlar om ”huset”. Varje elev arbetar med ett kapitel/vecka. Vid frånvaro ligger det på varje elevs eget ansvar att arbeta med de som missats som läxa.

I engelska – Silvies grupp har grammatikläxa ( have/has och hur man bildar plural) till fredag v. 41. Läxan finns på OneDrive.

Luisas grupp: Läs och lyssna på kapitel 4: "Buy one get one free!"Till dess att ni kan uttala alla ord och översätta de ifrån svenska till engelska. Studera glosorna som ni fick av mig. Ni får lyssna på texten på den här länken: http://ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/book/index/27  Good Luck!

I SO – Vi fortsätter att arbeta med geografi. Gå in på OneDrive för att se vad som kommer på provet onsdagen den 18/10.

I NO – Vi närmar oss provet i biologi. Klass 5A har provet på tisdag 10 oktober och klass 5B på fredag 13 oktober.

Eleverna har fått ut övningsuppgifter som kan användas för att befästa erhållna kunskaper. Arbetshäftet i NO (kroppen) är tänkt som ett stöd för alla elever i att befästa kunskaper som fås under arbetsområdet kroppen. Häftet används både i skolan och vid behov hemma. Eleverna är inte tvungna att göra allt i häftet men det kan med fördel användas som en del i arbetet för att lära sig alla delar som hör till arbetsområdet.

Planeringen är till för att eleven ska kunna följa med i vad som det arbetas med i biologi. Det innebär att vid frånvaro så finns all information att tillgå för att snabbt på egen hand ta igen missade lektioner, vilket är elevens ansvar. Planeringen för arbetsområdet finns i den delade mappen ”elever2006” på OneDrive.

Eleverna har fått ut en utförlig beskrivning om vad som alla ska kunna efter arbetsområdet (kopplat till kunskapskrav och centralt innehåll i biologi). Den har vi gått igenom i detalj och väldigt noggrant. Använd gärna beskrivningen för att kontrollera att alla delar sitter inför provet. Det handlar inte om detaljkunskap utan det är mer översiktligt vad gäller kroppen och sinnena.

I matematik – nytt kapitel påbörjas kommande vecka.

Trevlig helg hälsar era handledare Per, Martin, Lena och Mia

Viktiga datum

Vecka 43 temavecka
Vecka 47, onsdag 22/11 kl. 18.30 föräldraråd
Vecka 50 – 51, onsdag 13/12 – tisdag 19/12 temavecka
Vecka 51, torsdag 21/12 avslutning i Matteus kyrka kl. 16.00

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Vecka 39 år 5 Vecka 41 år 5 »

Per Blomberg