Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 16 år 5

Hej alla barn och föräldrar!

Så har det äntligen blivit dags att ge sig ut på prao! Måndag och tisdag nästa vecka får vi klara oss utan våra härliga femmoror då de får möjlighet att ge sig ut i arbetslivet och lära sig hur det går till där. Vi ser fram emot att höra hur praoperioden har varit för var och en av er!

Nästa onsdag har vi den här terminens sista föräldraråd, klockan 18.30 vid administrationen. Om ni har frågor och funderingar maila gärna till representanten i respektive bas. Ny representant för 5A är Hanna Gåverud, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och i 5B är det Sara Lindén, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Ämnen:

Svenska: Om man missade någon del på tidigare svenskaprov så är det komplettering på detta onsdagen den 25 april.

Engelska: Nästa vecka ska år 5 göra en skrivuppgift på engelska om Indien. De ska även skriva om likheter och skillnader mellan Indien och Sverige (på svenska). Så läxa till fredag vecka 17 är att återigen repetera texten India an enormous country, glosorna och tänka till kring likheter och skillnader.

SO – Fortsatt arbete medeltiden. Prov vecka 20, onsdag 5B och fredag 5A.

Vårterminen år 2018

Vecka 17. PRAO måndag – tisdag 23 – 24 april. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
Vecka 19. Kristi himmelsfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
Vecka 21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
Vecka 23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka fortsätter torsdag – fredag.
Vecka 24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka onsdag klockan 11.00 – 12.30. Studiedag, torsdag.

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!
Per, Martin, Mia och Lena

Vecka 16 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Under fredagen gjorde eleverna sina specialiseringsval inför nästa läsår. Som vi tidigare nämnt på föräldramöten så går det även att skräddarsy ett specialiseringsval vid utövande av specifik idrott. Detta får då eleven tillsammans med vårdnadshavare eller förening finna en bra lösning kring. Meddela i så fall Joel Törndahl som ansvarar över specialiseringen.

På måndag v.17 kommer eleverna att göra ett studiebesök på Norrköpings Tingsrätt som en del av arbetsområdet Lag och Rätt som vi jobbar med i samhällskunskapen nu. Eleverna kommer att göra besöken i halvklass där vi delat klasserna i mitten på klasslistan. De 13 första eleverna i 7A samlas 08.45 utanför Tingsrätten. De sista 13 i 7A samlas 11.00 utanför Tingsrätten. De 13 första i 7B samlas 12.45 utanför Tingsrätten. De 13 sista i 7B samlas 14.00 utanför Tingsrätten. Dennis och ytterligare någon lärare kommer att vara med. Utöver dessa tider går eleverna enligt ordinarie schema denna dag.

Läxor:

Svenska: 7B har på onsdag och torsdag bok/filmanalys av ”i taket lyser stjärnorna”. Viktigt att eleverna har med sig boken och anteckningar från tidigare.

Samhällskunskap: Läxförhör i lag och rätt. Checklista finns på OneDrive och som instudering har eleverna sitt egna begreppsdokument, Dennis PP och SO-boken sid 186- 199. Samtliga sidor har gåtts igenom med eleverna på lektionstid och de har även fått tid till att träna och förbereda sig.

Spanska: Eleverna ska läsa och översätta kapitel 12 från spanska till svenska + träna på ”futurum” till onsdag v.17.

Tyska: Eleverna har glosor till onsdag v.17. Glosorna finns på glosor.eu och heter ”fritidsaktiviteter”.

Franska: På onsdag v.17 har eleverna prov på hela kapitel 3. Alla instruktioner finns på OneDrive dokumentet "Contrôle semaine 16". Översättningar på texterna finns i dokumentet "Facit kap 3". Även en hörförståelse kommer på provet så lyssna mycket på texterna på Övningsmästaren.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-17:

v.17. Föräldraråd, onsdag kl.18.30.
v.18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
v.19. Kristi himmelfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag – fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.

Vecka 16 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Det börjar närma sig praodagarna och vi vill påminna om att vi vill ha in praolappen senast på torsdag 3 maj vecka 18 men gärna så snart som möjligt så att vi kan kontrollera att alla har en plats.

Nationella proven i matematik är genomförda och eleverna kommer att få sitt resultat under vecka 21 då har vi rättat alla prov. Om man vill får man titta på sitt prov men proven får inte lämna skolan på grund av sekretess. Om man som vårdnadshavare vill titta på proven är man välkommen hit till skolan för att göra det.

I engelska håller vi just nu på med att förbereda oss inför nationella provet. Vi har jobbat med grammatik och under fredagens lektion fick eleverna en skrivuppgift. De i 6B som inte har hunnit klart med sin skrivuppgift får i läxa att göra klart den till på tisdag. Då ska eleverna nämligen få jämföra med andra elevtexter som är bedömda och därefter jämföra med sin egen.

Viktiga datum

Vecka 17

Onsdag: Föräldraråd

Vecka 18

Måndag, tisdag: Lov
Onsdag: NP engelska
Torsdag: Sista dag att lämna in praolapp
Fredag: NP engelska

Vecka 19

Torsdag, fredag: Lov

Vecka 20

Måndag: Prao år 6
Tisdag: Prao år 6

Vecka 21

Tisdag: SO-prov Politik och demokrati
Onsdag: Friidrottsdag Borgsmo

Vecka 22

Torsdag: Prov matematik Kap 5 Geometri

Vecka 23: Tema

Onsdag: Lov

Vecka 24

Måndag: Volleybollturnering
Tisdag: Fotbollsturnering
Onsdag: Skolavslutning Matteus kyrka kl. 11.00-12.30

Vecka 16 år 8

Hej på er.

Föräldraråd

Onsdag 25 april är det föräldraråd.

Nästa läsår

Vi har fått in lite frågor om när nästa läsår startar och därför går vi ut och meddelar detta redan nu. Höstterminen 2018 börjar med upprop måndag 20 augusti. Dagen börjar klockan 10.00 och slutar 12.30.

Läxa

Spanska (Luisas grupp): Läxorna till nästa onsdag är att skriva meningar för att lämna in. De ska skriva 2 meningar med varje preposition och orden som finns på sidan 21.
Franska: Till på onsdag ska eleverna ha ett hum om vad direkt objekt är och hur det används (honom, henne, mig, dig, oss, er, dem). Finns på OneDrive i dokumentet "Devoirs semaine 17".
Engelska (Magdas grupp): Vi förhör läxan från vecka 16 på måndag pga. Kolmårdsbesök denna vecka. Ny läxa till fredag är ytterligare fyra verb: hide, hit, hold, hurt. Se "homework week 17" på OneDrive. En bra sida för att träna oregelbundna verb finns här: http://www.foxiverbs.com/engelska-oregelbundna-verb-lista-1.html?lg=5 Vi börjar nu terminens sista område: USA. Eleverna ska låtsas att de besöker 5 olika städer och skriva 5 vykort från dessa städer. Vykorten skrivs till olika adressater tex en kompis, föräldrarna, rektor på skolan osv. Detta blir olika texttyper.

Prov

Vecka 18: Fredag 4 maj inlämning av svenskarbete, författarproträtt
Vecka 20: Fredag 18 maj inlämning av teknikarbete.
Vecka 21: Tisdag 22 maj har 8A prov i samhällskunskap. Fredag 25 maj har 8B prov i samhällskunskap.

Vecka 22: Onsdag 30 maj är det prov i matematik kapitel 5, sannolikhet och statistik.

Viktiga datum under vårterminen

25 april Föräldraråd
30 april-1 maj Lediga
10-11 maj Lediga
23 maj Friidrottsdag
4-8 juni Temavecka
6 juni Lediga
13 juni Skolavslutning klockan 11.00-12.30 i Matteus kyrka
20 augusti Nästa läsår börjar klockan 10.00 med upprop

Trevlig Helg
Annette, Johan, Rebecca och Silvie

Per Blomberg