Hej!

Första delen av vårterminen är nu avklarad och vi är framme vid sportlovet. Ett välbehövligt lov!

Efter lovet går eleverna enligt schema under vecka nio.

Vecka tio inleds med vinteridrottsdagen i Romme den 5 mars. Se separat information på hemsidan. Där finns även en sammanställning av bussfördelningen inför resan. Läs igenom noga och notera vilken buss du är placerad att åka i inför avresan.

Den 8 - 9 mars är det studiedagar och eleverna är lediga.

Ämnen

Teknik: projektet med ficklampan går mot sitt slut. Eleverna ska vara helt klara med själva byggandet veckan efter sportlovet. En funktionskontroll kommer att göras. Projektet sammanfattas i en skriftlig rapport som eleverna lämnar in 6 - 7 mars. Instruktioner har delats ut och finns även på OneDrive i mappen teknik2006.

SO: Förhör systerreligionerna onsdag den 7/3.

Vårterminen år 2018

Vecka 8. Sportlov
Vecka 10. Vinterfriluftsdag, måndag 5 mars. Studiedag, torsdag - fredag.
Vecka 11. Föräldramöte, torsdag 15 mars klockan 18.00.
Vecka 13. Temavecka, måndag - torsdag. Långfredag, fredag.
Vecka 14. Påsklov
Vecka 17. PRAO måndag - tisdag 23 - 24 april. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
Vecka 19. Kristi himmelsfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
Vecka 21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
Vecka 23. Temavecka, måndag - tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka fortsätter torsdag - fredag.
Vecka 24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.

Trevlig helg och lov önskar,
Per, Martin, Mia och Lena

Hej på er

Hoppas att alla barn har haft två bra dagar på sin prao.

Veckan efter lovet är en vanlig vecka. På måndagen så behöver 4B inte ta med sig idrottskläder då hallen är upptagen med handbollsturnering den timmen. Den lektionen ersätts med teori i klassrummet.

Under vecka 9 kommer båda fyrorna att avsluta sin tidning på svenskan - det kan innebära lite hemarbete ifall man av någon anledning ligger efter i arbetet.

Läxor: Njut av sportlovet! :)

Vi önskar er ett skönt sportlov.

/Patrik, Joel, Lisen, Alex och Magda

Viktiga datum

V.8 Sportlov
5/3 Vinterfriluftsdag i Romme
8-9/3 Studiedag
15/3 Föräldramöte
26-29/3 Temavecka
V.14 Påsklov
30/4 Ledigt - klämdag
11/5 Ledigt - klämdag
23/5 Friluftsdag
v.23 Temavecka
11/6 Volleybollturnering
12/6 Fotbollsturnering
13/6 Skolavslutning

Hej allihopa!

Den här veckan har gått i kärlekens tecken. Under onsdagen hade kompisgruppen arrangerat fika för hela skolans elever. De fick komma på bestämda tider under dagen för att fika tillsammans i sina fadderslingor. Det blev ett trevligt och uppskattat initiativ. Bra jobbat, kompisgruppen!

Under veckan som gått så har eleverna även haft en handbollsturnering. Det var en härlig kämpaglöd och bra engagemang från många håll.

I matematik har vi påbörjat ett område som är relativt nytt för många, vi har pratat om algebraiska och numeriska uttryck, förenklingar av uttryck och värdet av ett uttryck. Ibland går planeringen fort fram så det är bra om eleverna varje vecka arbetar lite extra hemma eller på stuga.

På hemsidan finns nu ett informationsblad om vinterfriluftsdagen till Romme Alpin måndagen den 5/3 samt en sammanställning av bussfördelningen inför resan. Läs noga igenom informationen och notera vilken buss du är placerad att åka i inför avresan. Vi påminner om föräldramötet onsdagen den 14 mars. Enligt våra noteringar så är det föräldragruppen i 6B som ansvarar för försäljning av fika och en chans till lite extrapengar till klasskassan. Hjärtligt välkomna!

Vi önskar er alla ett riktigt härligt och sportigt lov!

Kalendarium Vt 18

Måndag: Volleybollturnering
Tisdag: Fotbollsturnering
Onsdag: Skolavslutning Matteus kyrka

Då lägger vi en tuff skolvecka bakom oss och ser fram emot ett välförtjänt sportlov. Vi vill påminna om Praon som är på torsdag och fredag vecka 12. De som inte har skaffat någon plats kan väl börja fundera över det på lovet! I onsdags på Alla Hjärtans dag bjöd kompisgruppen på fika och det tackar vi för! Ha nu ett riktigt skönt sportlov allihop!

Romme:

Läxor och prov

No- Biologiprov på torsdagen (vecka 9). Eleverna skall i fri text kunna förklara hur andning, matspjälkning och blodet fungerar och hänger samman.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Maria Larsson, Luisa Sandell, Maria Lundberg

VT-18

v.8. Sportlov
v.10. Vinterfriluftsdag, måndag. Studiedag, torsdag - fredag.
v.11. Föräldramöte, onsdag kl.18.00.
v.12. Praktik, torsdag - fredag.
v.13. Temavecka, måndag - torsdag. Långfredag, fredag.
v.14. Påsklov
v.17. Föräldraråd, onsdag kl.18.30.
v.18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
v.19. Kristi himmelfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
v.21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
v.23. Temavecka, måndag - tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka forts torsdag - fredag.
v.24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.