Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 42 år 5

Hej alla där hemma!

Veckan har rullat på i vanlig takt. Vi avslutade skolveckan som vanligt med bas där eleverna fick utvärdera sina IUP-kontrakt. Utöver detta så lottade vi vem som ska vara lucia. Vi har även under basen övat inför lucia. Läxa till nästa fredag blir att lyssna och lära sig låt ett och två, alltså "Sankta Lucia" (natten går tunga fjät) och ”goder morgon.

Leklusten på rasterna är på topp och många av barnen tycker om att leka en lek som heter ”Jaga”. Vi tycker att det är underbart att se den leklust som finns men tyvärr för det med sig en del negativa saker. Vi har under veckan vid ett flertal tillfällen pratat om att det inte är tillåtet att man springer omkring inomhus då det medför en stor skaderisk i de trånga utrymmen vi har. Man bör vara på de större grönområden som finns för att förebygga skador och konflikter. Vi har även pratat med en del elever i mindre grupp om hur man är ett bra föredöme på idrottslektionerna där vi har fått indikationer på att det inte alltid har fungerat optimalt. Prata gärna en extra gång med era barn hemma om vikten av att visa en god sida av sig själv både på rasterna och lektionerna.

Nästa vecka är det dags för den här terminens första temavecka. Temat för veckan är SO och IT. Självklart är det även några idrottsaktiviteter inplanerade. På måndag ska eleverna spela badminton på eftermiddagen samt på torsdag kommer det att spelas spökboll. Så idrottskläder ska packas måndag och torsdag på temaveckan.

Nedan följer lite information till föräldrar i 5A:

Hej alla föräldrar!

På senaste föräldramötet kom vi överens om att barnen skulle samla pant till klasskassan. Hoppas ni har engagerat grannar, mor och farföräldrar och framförallt barnen så vi får ihop en slant. Vi Arvids föräldrar ombesörjer allt kring inlämningen av panten till Pantamera. Inlämning sker på Himpabadets parkering torsdagen 26/10 mellan kl: 17-18. Alla bör bidra litet som stort och kom med panten i 125 -240 liters sopsäckar då Pantamera inte tar emot något annat och separera aluminiumburkar och pet-flaskor i olika säckar. Om ni själv inte kan komma så skicka med någon annan i klassen så vi får in allting.

Ses då! Mvh Camilla, Mats och Arvid.

Följande kommer vi att arbeta med vecka 45:

I svenska- Vi börjar att arbeta med läsning och läsförståelse.
I engelska – ingen läxa
I SO – Förhör på Europas länder, huvudstäder och naturgeografi på onsdag vecka 45.
Hoppas att alla får en trevlig helg!

vänliga hälsningar era handledare Per, Martin, Lena och Mia

Viktiga datum

Vecka 47, onsdag 22/11 kl. 18.30 föräldraråd
Vecka 50 – 51, onsdag 13/12 – tisdag 19/12 temavecka
Vecka 51, torsdag 21/12 avslutning i Matteus kyrka kl. 16.00

Vecka 42 år 6

Hej alla elever och föräldrar!

Den här veckan har eleverna skrivit ett test på kraft och rörelse i fysik vilket kommer att avrunda arbetsområdet. Fortsättningsvis fram till jul kommer NO:n handla om ”livets utveckling”.

Inom SO-ämnet har Frida startat upp området hinduism och buddism. Eleverna har fått titta på olika religiösa symboler och prata om dess innebörd.

V 43: Tema IT och media 08.30-14.30 måndag till fredag. Under fredagen den veckan kommer eleverna göra ett besök på mediehuset NT. Eleverna träffas där på plats klockan 09.30. Mats Willner tar emot.

Mer specifikt schema ligger ute på hemsidan. www.jonsbergska.se  

V 44: Höstlov

Torsdag 21/12: Avslutning Matteus kl. 16.00-17.15.

Ha en trevlig helg, hälsningar era handledare.

Vecka 42 år 8

Hej på er.

Temavecka

Måndag: Start klockan 8.30 i basrummet. Arbete med SO. Avslut klockan 14.30.
Tisdag: Start klockan 8.30 i basrummet. Arbete med SO. Avslut klockan 14.30.
Onsdag: Start klockan 8.30 ombytta och klara i idrottshallen för badminton. Eftermiddagens innehåll är IT i datasalen. Avslut klockan 14.30.
Torsdag: Start klockan 8.30. 8A ombytta och klara i idrottshallen för spökbollsturnering, 8B samlas i basrummet för arbete med SO. På eftermiddagen byts klasserna. Avslut klockan 14.30.
Fredag: Start klockan 8.30 i basrummet för SO-prov. Eftermiddagen är bastid. Avslut klockan 14.30.

Schemat i sin helhet läggs ut på hemsidan.

Höstlov

Vecka 44 är det höstlov.

Läxa

Tyska: I veckan har vi fortsatt med det skriftliga arbetet. Arbetet bedöms efter inlämning onsdag vecka 45. Mitt förslag är därför att du skriver klart ditt arbete i stort till måndag vecka 45. Då har du måndag och onsdag vecka 45 till att korrigera eventuella fel och finslipa ditt arbete. Till nästa vecka kommer du ha fått feedback på det du skrivit hittills.

Engelska (Magdas grupp): Under vecka 43 har Magdas engelskelever i uppgift att läsa kap 7 och 8 i boken Holes samt göra tillhörande uppgifter i Holeshäftet. På OneDrive hittar ni boken inläst samt som text. Eleverna har också fått boken om de hellre läser i den. Inlämning av uppgifterna senast fredag 27 oktober.

Matematik: Eleverna får ett arbetsblad om parenteser under lektionen på fredag. Det är repetition där proceduren ska tränas. Lämnas in senast på fredag under temaveckan.

Prov

Vecka 43 – SO: Franska och industriella revolutionen

Viktiga datum under höstterminen

23 till 27 oktober – Temavecka
22 november - Föräldraråd
13 december – Lucia
13 till 19 december – Temaveckav 20 december – Innefotbollsturnering
21 december – Julavslutning Matteus Kyrka från klockan 16.00 till ca 17.15
9 till 19 januari – PRAO

Trevlig helg,
Annette, Frida, Johan, Sandra och Silvie

Vecka 42 år 9

Hej kära elever och föräldrar!

Vi hoppas att ni trivs på er praoplats och att ni känner att det är meningsfullt. Vi vill gärna att ni tar kontakt med oss om ni upplever att det inte fungerar. Kom även ihåg att arbeta med frågorna under praoperioden.

Några elever ska springa orientering nu på onsdag 25 oktober. Samling 8.30 nedanför vattentornet.

Viktiga datum:

v.44 - höstlov
v.50 - Nationella prov (muntliga delarna) i Ma, SV och Eng v. 50 21 december, klockan 16.00-17.15- Julavslutning Matteus kyrkan
13 mars – Svenska
15 mars – Svenska
11 april – NO
18 april – SO
20 april – SO
24 april – Engelska
26 april – Engelska
7 maj – Matte
9 maj - Matte

Läxor och prov:

Frågor om din prao – klara till måndag v. 45.
Moderna språk – läsa en text till v. 45.
Svenska – 9B ska ha läst ut sin skönlitterära bok. Reflektionsfrågor väntar under lektionerna v.45

Trevlig helg!
Med vänliga hälsningar
Simon, Joel T, Therese, Katja och Ewa

Per Blomberg