Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 2 år 4

Hej på er

Inför utvecklingssamtalen kan man förbereda sig genom att gå in på Nova. Där hittar ni information om vad vi läst under höstterminen i de olika ämnena och där kan man även se bedömningar från de olika arbetsområdena. För att logga in på Nova så skriver man in hemsidans adress följt av /nova2. Eleverna har på basen testat att loggat in för första gången och vet hur man gör. Logga in tillsammans med era barn (anv.namn är det de första bokstäverna i förnamnet följt av en punkt och de tre första bokstäverna i efternamnet, lösen är "lösenord") och byt till ett lösenord som ni lätt kommer ihåg. För att byta lösenord så trycker man på elevens namn i högra hörnet, sedan på "inställningar" under bilden och slutligen på "byt lösenord".

I varje ämne och arbetsområde används nova för att lägga upp ABB:er, som är en arbetsbeskrivning med bedömning, och i dessa fyller eleven i mål inför arbetsområdet samt utvärdering efter arbetsområdets slut. Efter avslutat arbetsområde fylls bedömning i av läraren så att den blir lättåtkomlig för både elever och föräldrar.

För kännedom så är Magdalena sjukskriven några veckor framöver, Alex kommer istället att ta de utvecklingssamtalen. Och som vi nämnt tidigare så kommer i stort sett alla att få träffa någon annan av oss handledare än vid förra samtalet.

I engelskan har omfördelat lite i grupperna nu när vi känner eleverna lite bättre. Det är fortfarande Silvie och Patrik som undervisar och grupperna följer samma planering. Om några veckor, vecka 5+6, kommer år 4 att åka skridskor på idrotten vid två tillfällen. Så kolla över era skridskor där hemma i god tid.

Vi påminner igen om det är dags att börja leta praoplats inför praon som är vecka 7 (torsdag och fredag).

Eleverna har fått med sig information och talong inför Rommeresan hem idag. Valet till 2018 års vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan måndagen den 22:e januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in senast samma dag till elevens handledare. Beställningstalongen och informationen finns även att ladda ned från skolans hemsida alternativt delas ut av elevens handledare. (OBS att det finns två olika talonger en som avser år 4-8 och en som avser år 9). Betalningen sker måndagen den 29:e januari. Mer information kommer!

Läxor:

Matematik - lösblad "Räkna med tid". Lämnas in på fredag.

Engelska: Text + glosor till torsdag.

/ Lisen, Patrik, Joel, Magda och Alex

Viktiga datum

22/1 Lämna in beställningstalong till Romme
29/1 Ev betalning till Romme ska göras
2/2 + 9/2 Skridskoåkning
6/2 Alla på snö - Yxbacken
15-16/2 Prao
V.8 Sportlov
5/3 Vinterfriluftsdag i Romme
8-9/3 Studiedag
15/3 Föräldramöte
26-29/3 Temavecka
V.14 Påsklov
30/4 Ledigt - klämdag
11/5 Ledigt - klämdag
23/5 Friluftsdag
v.23 Temavecka
11/6 Volleybollturnering
12/6 Fotbollsturnering
13/6 Skolavslutning

Vecka 2 år 8

Hej på er.

Nu är vi tillbaka efter ett skönt jullov. Hoppas alla har det bra ute på er PRAO. På fredag nästa vecka jobbar Frida sin sista dag innan hon går på föräldraledighet. Som ersättare kommer Rebecca Lejon och tar över hennes lektioner.

Vinterfriluftsdag

Valet till 2018 års vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan måndagen den 22:e januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in senast samma dag till elevens handledare. Beställningstalongen och mer information finns att ladda ned från skolans hemsida alternativt delas ut av elevens handledare. (OBS att det finns två olika talonger en som avser år 4-8 och en som avser år 9). Betalningen sker måndagen den 29:e januari.

Viktiga datum under vårterminen

9-19 januari PRAO
31 januari Föräldraråd
13 februari Föräldramöte
19-23 februari Sportlov
5 mars Vinterfriluftsdag
8-9 mars Lediga
26-29 mars Temavecka
30 mars-6 april Påsklov
25 april Föräldraråd
30 april-1 maj Lediga
10-11 maj Lediga
23 maj Friidrottsdag
4-8 juni Temavecka
6 juni Lediga
13 juni Skolavslutning

Trevlig Helg
Annette, Frida, Johan, Rebecca och Silvie

Vecka 2 år 6

Välkomna tillbaka!

Nu kör vi igång igen och vi hoppas att ni alla har haft ett härligt och avkopplande lov. Vi har verkligen ätit och druckit gott den här julen. Tack så mycket för de fina presenterna! Den här veckan har vi arbetat enligt ordinarie schema och det är samma schema som hösten. Enda skillnaden är att 6A har musik och 6B har träslöjd eller syslöjd. I engelskan har vi börjat arbeta med kapitel 4 i boken som heter "Rich and famous". Eleverna har idag (tisdag) arbetat med texten om Elvis Presley och den texten är läxa till på tisdag nästa vecka. Då ska de kunna läsa texten, översätta den till svenska samt orden som hör till texten. Gå gärna in på övningsmästaren för att lyssna på texten och öva på orden.

http://ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/exercise/ljudmastaren/7170 I matematik arbetar vi just nu med kapitlet samband och förändring och eleverna fick i början på veckan ut sin planering. Planeringen finns även på OneDrive. Där lägger vi även efterhand upp arbetsblad eller mallar om man vill träna mera. Det är viktigt att eleverna lär sig tabellen som finns i boken på s.104. På fredag vecka 5 är det dags för prov.

Fredag vecka 3 och 4 kommer alla elever i årskurs 6 åka skridskor på eftermiddagen. Ta med hjälm, skridskor och klubba för de som vill. Det går även bra att ta med en enklare fika. Vi åker buss dit efter lunch. Skoldagen avslutas vid Stallet på Himmelstalund klockan 14.30. Obs! Ingen vanlig idrott de här dagarna.

Valet till 2018 års vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan måndagen den 22:e januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in senast samma dag till elevens handledare. Beställningstalongen och mer information finns att ladda ned från skolans hemsida alternativt delas ut av elevens handledare. (OBS att det finns två olika talonger en som avser år 4-8 och en som avser år 9). Betalningen sker måndagen den 29:e januari. Mer information kommer!

Emilios mamma hälsar till klass 6B att på söndag den 14/1 kl. 11.30-12.15 har vi insamling av pant på Coop parkeringen.

Ta gärna en titt i kalendariet där finns alla viktiga tider för terminen, studiedagar, prao och NP-datum.

Med vänliga hälsningar
Tony, Mujo, Eric, Patrik och Malin

Kalendarium Vt 18

Vecka 5

Onsdag: Föräldraråd
Torsdag: Konsert De Geer-gymnasiet och symfoniorkestern
Fredag: Prov Matematik

Vecka 6

Tisdag: NP Svenska
Torsdag: NP Svenska

Vecka 7

Tisdag – SO-prov kartans uppbyggnad och Europas länder, städer och bergkedjor

Vecka 8: Sportlov

Vecka 10

Måndag: Vinterfriluftsdag
Torsdag: Studiedag
Fredag: Studiedag

Vecka 11

Onsdag: Föräldramöte

Vecka 12

Tisdag – SO-prov Hållbar utveckling, jordens resurser och hållbar utveckling

Vecka 13: Temavecka

Fredag: Långfredag Lov

Vecka 14: Påsklov

Vecka 15

Tisdag: NP Matematik
Torsdag: NP Matematik

Vecka 17

Onsdag: Föräldraråd

Vecka 18

Måndag, tisdag: Lov
Onsdag: NP engelska
Fredag: NP engelska

Vecka 19

Torsdag, fredag: Lov

Vecka 20

Måndag: Prao år 6
Tisdag: Prao år 6

Vecka 21

Onsdag: Friidrottsdag Borgsmo

Vecka 23: Tema

Onsdag: Lov

Vecka 24

Måndag: Volleybollturnering
Tisdag: Fotbollsturnering
Onsdag: Skolavslutning Matteus kyrka

Vecka 2 år 5

Hej!

Vi vill börja med att tacka för julklapparna som vi fick i samband med julavslutningen. Det var mycket uppskattat. Tack.

Nu har vårterminen kört igång på allvar och det är full fart från början med allt vad det innebär. Eleverna läser enligt schema och de första läxorna har delats ut.

Inbjudan till utvecklingssamtal har skickats ut av Per och Martin. Mias inbjudningar kommer under kommande vecka.

På idrotten startar nu en period med bollspel. Först ut är handboll.

Fredag vecka fem och sex kommer alla elever i årskurs fem åka skridskor på eftermiddagen. Ta med hjälm, skridskor och klubba för de som vill. Det går även bra att ta med en enklare fika. Vi åker buss eller cyklar dit efter lunch. Skoldagen avslutas vid Stallet på Himmelstalund cirka klockan 14.30. Observera! Ingen vanlig idrott de här dagarna. Vid frågor kontakta idrottslärarna.

Valet till årets vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan måndagen den 22 januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in senast samma dag till handledarna. Beställningstalongen och mer information finns att ladda ned från skolans hemsida alternativt skrivs ut av eleven hemma eller i skolan. Observera att det finns två olika talonger, en som avser år fyra till åtta och en som avser år nio. Betalningen sker måndagen den 29 januari. 

Ämnen

Engelska: båda grupperna har glosor och en text i kapitel åtta. Läxan är till fredag vecka tre.

Teknik: vi påbörjar ett arbetsområde som handlar om elektricitet. I arbetsområdet ingår ett praktiskt moment där eleverna ska konstruera en egen ficklampa. Om möjligt kan eleverna ta med sig tomma toalettrullar eller hushållsrullar till projektet. Mer information delas ut i pappersform till eleverna under kommande vecka.

Matematik: under första skolveckan har vi repeterat allt som gjordes under höstterminen. Från och med vecka tre startar räkning på kapitel fyra i matematikboken. Planering delas ut kommande vecka.

Vårterminen år 2018

Vecka 3. Start utvecklingssamtal.
Vecka 5. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 8. Sportlov
Vecka 10. Vinterfriluftsdag, måndag 5 mars. Studiedag, torsdag - fredag.
Vecka 11. Föräldramöte, torsdag 15 mars klockan 18.00.
Vecka 13. Temavecka, måndag - torsdag. Långfredag, fredag.
Vecka 14. Påsklov
Vecka 17. PRAO måndag – tisdag 23 – 24 april. Föräldraråd, onsdag klockan 18.30.
Vecka 18. Klämdag, måndag. Första maj, tisdag.
Vecka 19. Kristi himmelsfärd, torsdag. Klämdag, fredag.
Vecka 21. Friidrottsdag Borgsmo, onsdag.
Vecka 23. Temavecka, måndag – tisdag. Nationaldagen, onsdag. Temavecka fortsätter torsdag – fredag. 
Vecka 24. Volleybollturnering, måndag. Fotbollsturnering, tisdag. Skolavslutning Matteus kyrka, onsdag. Studiedag, torsdag.

Trevlig helg önskar,
Per, Martin, Mia och Lena

Per Blomberg